CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, 5 July 2012

Jojo meninggalkan saya T.T



hai !
Mesti terkejut baca kan..
nak buat camne.
hm. 5 hari sahaja dia boleh hidup ngan saya.







T.T


Seriosly, saya dah mula sayangkan Jojo.
walaupown dalam masa 5 hari.
**yela xde bf kan**

kenapa?

mungkin salah saya biarkan dia sorang2 dalam kete.
masa tu jumpa membe kat tutti frutti.
mungkin syok punye cerita sampai lupa Jojo dalam keta.
act, time tu niat nak beli rumah baru untuk Jojo.
rasa dia tak selesa an dalam akuarium tu.

then, balik dari jumpa membe baru teringat si Jojo.
Jojo dah keras.
tapi dia nadi jantung die masih bergerak2.

Ya Allah. bertapa saya sedih tengok keadaannya time tu..
Nasib la Tuan asal Jojo ada time tu..
Seriosly, memamg tak tahu nak buat ape.

Si Tuan asal pown suruh letak Jojo kat aircond.
alhamdullilah.. dia ada bagi reaksi positif.
bersyukur sangat time tu..


Disebabkan yakin Jojo hidup semula.
saya pown beli gak rumah untuk Jojo.








tapi sangkar Jojo ni dah kosong.
:(

Sebab masa balik dari kedai beli barang untuk Jojo
Jojo dah betol2 nazak 
:(
seriosly, menyesal bawak dia bersama.

then, untuk beri Jojo rasa dok dalam rumah baru dia.
saya pown alihkan die ke rumah baru dia ni.
supaya dia tak kempunan.






Jojo ngah nazak dah.

Pukul1015, Jojo dah mula keras.
mungkin dah tiba ajal dia.
serios, saya sedih gile...

dan

dia kaku 
dia dah pergi.
belom sempat saya nak lebih manja dengan dia.

5hari sahaja saya bersama ngan dia.
tapi dia dah buat saya sayangkan dia.

*Tiada lagi kuis2 kat habuk kayu dari  Jojo *
*Tiada lagi bunyi cakar2 dari  Jojo  setiap malam*
*Tiada lagi gambar  Jojo  time tido yang comel*



#Tuan Asal. sorry. saya tak pandai menjaganya. saya harap awak tak merasakan yang saya tak menghargai pemberian awk. :( saya pown sedih dengan pemergian JOJO. T.T

Friday, 29 June 2012

sweet 21 :)



holla..
hari ni saya dah 21 tahun 1 hari.. hahaha
semalam adalah hari ulang tahun kelahiran saya bersamaan 28Jun2012
bak kata kawan2 aku 21tahun dah boleh masuk disko! 
*Mohon bawak mengucap!*
hahahah..
21tahun boleh mendaftar mengundi dah la...
kuihkuihkuih
:)

party?? 
sorry saya tak suka buat birthday party..
hahah
*konon*

semalam sama je seperti tahun2 yang lepas.
tak ade apa yang menarik ngan hari ulangtahun kelahiran saya..

tapi..yang mengejutkan adalah untuk pertama kali nye saya dapat tajaan kek dari....




tapi bukan secret recipe yang support okenggg..
Abg aku yang sulung ngan bakal kakak ipar saya yang sponsor..
huhuhu..
sedap okee..
nak??
|
|
|
|
|
|
|
|
|

nah !!


mesti pelikkan name fieda. tp kat kek ain..
ini kerana. family saya panggil ain..
yang fieda tu hanya kawan2 je panggil..

anyway, thanks to Abg Ezam n Kak Effa for this cake.
sedap gilee ! 
 tengok ni ha muka budak 21 tahun .. hahahah 


baru balik shopping..
hahahaha
: p



oke now, hadiah !

act, seperti tahun2 yang lepas aku tak dapat pape pown.
*ayat sedih*
hahaha..

tp before 28 Jun i got something from my friend 
:)






taraaaaa
HAMSTER !
 <3 JOJO <3




 tengok tu comel je die tido...
macam baby baru lahir :)
tibe2 macam jadi seorang yang penyayang..
hahahah 
:))



#thanks to Joe Adnan sebab bagi bende alah yang comel ni.. :) so sweet la awak ni. hahaha. 
 



Tuesday, 29 May 2012

Hurt - Christina Aguilera



Layan :)


Christina Aguilera - Hurt
 
Seems like it was yesterday when I saw your face
You told me how proud you were, but I walked away
If only I knew what I know today
Ooh, ooh

I would hold you in my arms
I would take the pain away
Thank you for all you've done
Forgive all your mistakes
There's nothing I wouldn't do
To hear your voice again
Sometimes I wanna call you
But I know you won't be there

Ohh I'm sorry for blaming you
For everything I just couldn't do
And I've hurt myself by hurting you

Some days I feel broken inside but I won't admit
Sometimes I just wanna hide 'cause it's you I miss
And it's so hard to say goodbye
When it comes to this, oooh

Would you tell me I was wrong?
Would you help me understand?
Are you looking down upon me?
Are you proud of who I am?

There's nothing I wouldn't do
To have just one more chance
To look into your eyes
And see you looking back

Ohh I'm sorry for blaming you
For everything I just couldn't do
And I've hurt myself, ohh

If I had just one more day
I would tell you how much that I've missed you
Since you've been away
Ooh, it's dangerous
It's so out of line
To try and turn back time

I'm sorry for blaming you
For everything I just couldn't do
And I've hurt myself by hurting you

Sunday, 27 May 2012

...PhoToshOOt...



Sejak ada blog ni jadi batak cket. 
semua cerita nak post hahah...
tunggu la nanti beberapa bulan ag mesti dah letih nak update blog..
HAAHAHAH
*gelak besar pulak *

Entry kali ni nak cerita pasal PHOTOSHOT bersama Cik Liya
balik dari KL dah diterjah oleh si Liya ni untuk amik gambar.
dah la saya baru balik dari MAKEUP MAKEOVER sempena HARI IBU kat AVON.
penat photoshot kat AVON balik Sabak Bernam KENE photoshot ngan si Liya lak
hahahah *RETIS* :p

tapi yang photoshot kat Avon  tu saya cuma ada satu gambar je.
yang len belum diterima lagi..
nanti la saya post laen ye.. 
.
.
.
.
.

Cantik mak saya kan..??
tapi saya lagi comel :))

oke ni yang kat AVON
pasni saya nak tunjuk satu persatu gambar yang diambil oleh Cik Liya pulak..




*tak ade bunga daun kat kelapa sawit pown jadi la*
:)


*ikan dilaut asam didarat dalam periuk bikin muafakat*.
:)



*memori daun pisang*
:)


*posing ckett*
:)


*Jalan ni saya lah yang punyerr*
:)


:))

sebenarnye ade lagi gambarnye.. tapi cukup lah ni je oke :))
Thanks Liya :)
amik gambar saya yang comel-comel ni..
balik-balik dari KL terus kene amik gambar ngan awak :P

sayang lebih la ..
heheheh :))


Sebelom nak tamat kan entry ni layan ni jap taw :))



*disebabkan dalam video ade lirik layan je la ek*
 kbhaiiiii :))))


Siapa diri ku disisimu



Nak share satu lagu yang saya usha kat Youtube
Lagu lama tapi ade meaning tersendiri
walaupun dulu lagu ni tak layan sangat tapi sekarang bila dengar balik BEST pulok !

hahahah :))

layan laaa ...

Hetty Sarlene - Siapa Diriku Disisimu


Hembusan angin bagai membawa berita..
Berita yang mengecewakanku..
Apa yang terjadi bukan yang ku impikan..
Namun ku tabahkan hati ini..

Sayangku..
Ku tahu kau tak ingin begini..
Tapi kau..sanggup lakukannya..
Betapa..hatiku hancur musnah berderai
Tidak seorang pun yang memahami hati dan perasaanku..

Kerna cintakanmu kujadi begini..
Kerna sayangkanmu kutelan semua..
Betapa hebatnya kau dihati ini..

Kenapa kau tak pernah fikirkan aku..
Kenapa si dia jadi pilihanmu..
Ku sedar siapa diriku di sisimu..
Disisimu..

Kuharap suatu hari kaukan mengerti kasih..
Siapa diriku di sisimu..
Pengorbananku bagai tak pernah dihargai..
Ia bagai angin yang berlalu..

:))

Saturday, 26 May 2012

...Lovely Friend ...



hye !
Entry sebelom ni cerita pasal kawan baek LELAKI an... 
entry ni plak nak cerita kawan baekk saya yang GURL lak :))

tapi sebelom tu saya nak tunjukkan siapa gerangan nyee.. 

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|




Cantik gigi die :))
Model iklan Colgate ni.. heheheh :p




Time ni main bowling kat KUALA SELANGOR.
Yang penting saya JUARA :p


Tentang die :

Fatimah Azzahra Binti Idris
Kawan dari Form 4 Sek Men Teknik Kuala Selangor same kelas
until now same POLI but different class
she is my senior okkkk.. 
she always smile, smile and smile
ade masalah pown smile je :))
n she already in relationship :p

Rasanye kita tak penah ag bergaduhkan CIK TIMAH :) (gelaran saya kepadanye)
*cuma kamu suka marah saya dengan bende yang tak sepatutnye saya buat *
kamu kawan yang terbaekk yang saya ade :))


TERIMA KASIH
SAYANG KAMU KETAT-KETAT
*muaxxxxchh *

#Kalau diikutkan banyak lagi gambar saya ngan die tp disebabkan laptop saya problem semua port USB takley pakai so. mane yang ade je la :))



Friday, 25 May 2012

...Kawan saya...




Ehem.. entry kali ni nak citer pasal someone.
kawan lelaki saya yang paling baeekkkkkkkk sekali ngan saya..
walaupown saya rasa saya banyak menyakiti hatinya tapi dia tetap nak kawan ngan saya :)

sampai la satu hari bila kami rasanya hampir 3tahun tak jumpe. t
then kami pown berjumpa la...
haaaaa...time tu la die bagi saya something yang CUTE ! 
*macam saya :p
nak tahu ape ??
jeng jeng jeng.......

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|







hehehe.. teddy bear ni.
Cara pemberian dia memang surprise sangat. memang tak sangka.
 AWAK, memang suka surprisekan saya !

Anyway, rase-rasenye nak kenal tak sape orang yang bagi ni ?
hahahahha :p

sebenarnye orang yang bagi ni tak bagi saya publish gambar die kat mana.
dah bagi AMARAN kot.


Lagu favourite awak :))
layan la jap .. kihkihkih


Adira :
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Hafiz :
Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku

Adira :
Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hafiz :
Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hafiz & Adira :
Hanya mampu terserah
Moga cahaya di penanti

Hafiz:
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya

Adira:
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku



# untuk AWAK kawan saya :) terima kasih sebab berkawan dengan saya walaupun saya dah banyak kali sakitkan hati awak :)) saya sayang awak <3  *opss. sebagai kawan :))

...HouSemAte...






haii ! hari ni saya nak cerita pasal kawan rumah sewa saya.

Rumah Nabila Wak Amin :))
ni ha rumah nyaa...

|
|
|
|
|





saya duk rumah ni bersama 9 kawan saya yang len..
siapa mereka ??
ni haaa....

|
|
|
|
|
|
|
|


taraaaaaa !



COMEL-COMEL kan mereka :))


Dari kiri belakang tu Aten, Lynda, Syana, Liya, SAYA, Nora
yang depan dari kiri lak Isma, Yana, Asma , Nieda 
Gambar ni diambil di POLITEKNIK SULTAN IDRIS SHAH.
Ala-ala Jepun kan ?? hahaha..
Dengan bunga bergugurann..


dan ROoMAte saya ialah :

|
|
|
|
|
|
|
|
|







ni ha... budak comel 
Ismaniza Mohd Isa 
hahahah.

Die jugak memerangkap PARTNER FINAL PROJEK saya .
Segala-segalanya dengan die :)
thanks Isma !
*Sayang kau ketat-ketat ! *
hahahah :)


#DAN lagu untuk korang :)

WE ARE YOUNG





give me a second i,
i need to get my story straight
my friend’s are in the bathroom getting higher than the empire state
my lover she’s waiting for me just across the bar
my seat’s been taken by some sunglasses asking about a scar, and
i know i gave it to you months ago
i know you’re trying to forget
but between the drinks and subtle things
though holes in my apologies
i’m trying hard to take it back
so if by the time the bar closes
and you feel like falling down
i’ll carry you home

tonight
we are young
so let’s set the world on fire
we can go brighter than the sun

tonight
we are young
so let’s set the world on fire
we can go brighter than the sun

though i know it i’m not
all that you got
i guess that i, i just thought
maybe we could find a way to solve the crime
but our friend isn’t back
so let’s raise the tab
‘cause i found someone to carry me home

carry me home tonight (nananananana)
just carry me home tonight (nananananana)
carry me home tonight (nananananana)
just carry me home tonight (nananananana)

come on …. side
i have no reason to hide
so will someone come and carry me home tonight
the end is never right
where i can ….
so will someone come and carry me home

so if by the time the bar closes
and you feel like falling down
i’ll carry you home tonight


P/S : AKU SAYANG KORANG <3

Thursday, 24 May 2012

...RIndu seseorang...



hai ! hari ni saya nak cerita tadi saya tengok cerita Ameera kat slot Samarinda kat TV3.
Ala  pelakon Syamsul Yusof dengan Rita Rudaini tu :))





tapi bukan nak cerita pasal cerita ni sebenarnye
nak cerita pasal dialog dalam cerita ni je...
yang mengingatkan saya kepada seseorang.

dialognye lebih kurang macam ni la bunyinye :

"Zaki dah tinggalkan i "

ohh tidakk ! naseb dialog tu sekali je sebut nama  tu.
kalau banyak kali meroyan rasanya saya ..
uwaaaaaa.....  :'(

"Dia" selalu kata :

"Barang yang lepas jangan dikenang "

Jom Layan lagu OST Ameera ni  heheh :))






Kini kau tiada
Senafas pun ku perlu mencuba
Kau bawa pergi sebahagian dari jiwa raga

Bersendiri hidup umpama hilang erti
Bagaimanakah meneruskan hayat ini

Andai ku bercinta lagi suatu hari nanti
Tunjukkan di mana
Ruang hati untuknya yang masih belum kau huni?

Apabila tiba waktu bersemuka
Ku perlu pejamkan mata dan memaksa lafaz cinta
Dengan bayangmu di minda

Tiada pengganti bisa hadir dan mampu menyembuh
Rawan di hati meleraikan semangat ku runtuh

Bersendiri masa umpama tak beralih
Berapa lama lagi harus ku merintih

Malam tidak berpurnama
Fajar tiada kejora
Aku hilang di dalam gelita kalbu
Tanpa dirimu asaku mati


#To Muhammad Zaki Bin Arapal : saya akan cuba melupakan awak dan cuba untuk hidup tanpa awak seperti yang awak nak kan  . terima kasih kerana memberi saya peluang untuk mengenali dan menyayangi awak walaupown awak bukan untuk saya :)



Entry pertama ni nak bagitau je.
Sebenarnye da lame wat blog ni.
just tak update saja..

**padahal taktau nak update camne.

Now, da pandai la cketcket,,
Dari tak pandai langsung .. heheh :))